Menu
Zoek uw led inbouwspot
Zoekterm(en)

Zoeken
8b323cb5a1cdd03bd47a4cfeb57e8675.gif
1ec9b113e46b97ff5d098ff9d60131ee.png

Waarom led lampen niet alleen zuiniger zijn maar ook veiliger dan spaarlampen.

Omdat ze energie-efficiënter zijn dan gloeilampen, worden ze door meer consumenten gekocht. Ook al is dit waar, spaarlampen zijn niet zo goed als het lijkt. Sterker nog, ze veroorzaken niet alleen schade aan het milieu, maar ook bij de mensen die ze gebruiken. Daarom is het zaak een veiliger optie te vinden.

Waarom spaarlampen gevaarlijker zijn.

Spaarlampen bevatten kwik, een schadelijk element dat de lucht en water kan verontreinigen. Hierdoor wordt door het gebruik van spaarlampen bijgedragen aan de verslechtering van water en lucht verontreiniging over de hele wereld. Wanneer spaarlampen op stortplaatsen worden weggegooid, kan de kwik gaan lekken en op de grond sijpelen, wat het ondergrondse water zal vervuilen. Zo worden waterbronnen vervuild, dat iedereen die water uit deze bronnen gebruikt zal schaden. Het is dus een beter idee om over te stappen op LED verlichting. Deze lampen bevatten geen schadelijke stoffen zoals kwik, wat water- en luchtverontreiniging voorkomt.

Waarom LED verlichting een betere keuze is

LED verlichting bevat geen schadelijke chemicaliën. Daarom is het geen bedreiging voor de consument en het milieu. Of ze nog in gebruik zijn of al zijn weggegooid, LED verlichting scheidt geen stoffen af, zoals kwik, die de lucht en het water kunnen vervuilen en vormt ook geen gevaar voor de gezondheid.

• Veiliger voor mens en dier

Bij het gebruik van LED lampen en LED spots, worden mensen niet blootgesteld aan schadelijke chemische stoffen die spaarlampen afgeven. Omdat LED lampen zijn gemaakt van anorganische halfgeleidende materialen, zijn er geen stoffen die de gezondheid schade toebrengen of schadelijke gevolgen voor het milieu kunnen veroorzaken wanneer ze worden gebruikt of wanneer ze breken.

• Veiliger voor het milieu

Zelfs als LED verlichting op stortplaatsen wordt weggegooid, vormen ze geen bedreiging voor het milieu omdat er geen chemische stoffen zullen lekken. Hierdoor zijn ze veiliger om te gebruiken en weg te gooien. LED lampen en LED spots hoeven ook niet vaak vervangen te worden, zodat er kleinere hoeveelheid afval op stortplaatsen is. Hierdoor zullen stortplaatsexploitanten het afval dat wordt gebracht efficiënter kunnen verwerken, omdat er minder afval is wanneer mensen LED verlichting gebruiken. LED lampen verbruiken ook veel minder energie, wat ze milieuvriendelijker maakt. Omdat energiecentrales minder energie hoeven te produceren wanneer meer en meer mensen LED lampen en LED spots gebruiken, wordt het milieu veel vervuiling bespaard. Omdat er minder vervuiling is door energiecentrales minder wanneer meer en meer mensen gebruik maken van deze soorten verlichting, zal de opwarmingseffecten en andere negatieve milieueffecten worden verminderd, ook al is het maar voor een paar jaar. Zo zullen meer mensen kunnen genieten van een hogere kwaliteit van leven. En als dit zo doorgaat, zal het milieu worden gered door de vermindering van de effecten van de opwarming van de aarde. LED lampen zijn tot nu toe misschien niet de beste verlichtingsbron omdat ze niet zo helder zijn. Maar omdat LED fabrikanten de technologie meer en meer ontwikkelen, wordt LED verlichting steeds helderder en voldoende voor het leveren van verlichting in huizen en andere infrastructuur. Het zou dus geweldig zijn als je zelf mee gaat doen en over gaat op het gebruik van LED verlichting,  niet alleen om je energie efficiëntie te verbeteren, maar ook om te helpen bouwen aan een omgeving waar schadelijke chemicaliën niet meer in woningen voorkomen door kwik gevulde spaarlampen.


Geen producten aanwezig





Ledinbouwspotsled.nl is een webwinkel waar u zeer voordelig online led inbouwspots kunt kopen van een goede kwaliteit en zonder bezorgkosten in onze collectie.

Alle inbouwspots uit ons assortiment zijn led en worden geleverd inclusief driver / trafo en zijn uitermate geschikt om uw huidige halogeen verlichting te vervangen. De led inbouwspots zijn uitgebreid getest en beschikken in vrijwel alle gevallen over een kantelbare kop en dat is wel zo praktisch als u bepaalde objecten wilt uit verlichten. Om u het gemakkelijk te maken vindt u aan de linkerkant van elke sectie van u een menu waarin u de keuze kunt verfijnen. Let u bij het maken van uw keuze vooral op de wattage's en of de led inbouwspot dimbaar is of niet. Wij van Ledinbouwspotsled.nl adviseren eigenlijk altijd om voor de dimbare versie te gaan. De inbouwspots gaan namelijk zo'n 50.000 uur mee. Denkt u daarbij aan een verhuizing of het herplaatsen van de inbouwspots, u heeft dan in de toekomst altijd nog de mogelijkheid om de inbouwspots te gaan dimmen en dat voor een kleine meerprijs. Ook leveren wij inbouwspots speciaal voor badkamerkeuken en carport.  
Al onze inbouwspots worden Gratis Verzonden hoe groot of klein uw bestelling ook is. Bestelling op werkdagen voor 21.00 geplaatst worden nog dezelfde dag verwerkt en verzonden.